MBZ

Pridružite nam se na novim predstavljanjima Raspjevanih priča i opere rosa!

Opera rosa, opera za bebe za čije se izvedbe od početka tražila karta više, ponovno će biti izvedena 27. i 28. 5. u sklopu festivala Knjige u Krošnjama, u Centru za mlade Ribnjak.

Živa instalacija u ugodnom i mekanom prostoru djecu poziva na slobodno kretanje i istraživanje svijeta glazbe, zvuka i pokreta, stvorenog za njih.

Ova neklasična opera slijedi klasičnu trodijelnu strukturu: krećemo od noći, muzički i sadržajno mirne, nježne i tople, nastavljamo s jutrom, buđenjem i rađanjem svjetla, a završavamo danom, slavljem i igrom. Četiri izvođačice, svaka kroz svoj medij (glas, pokret, instrument) vode nas na putovanje od sna do igre, od tamnog do svijetlog, od apstraktnog do konkretnog, od glasa do riječi.

autorice koncepta: Ivana Đula, Selena Gazda, Tena Novak Vincek, Lucija Stanojević, Irma Unušić

Ivana Lazar / Mima Karaula,  sopran // Lucija Stanojević, violina i ostali instrumenti // Tena Novak Vincek, violina i ostali instrumenti // Irma Unušić, plesna izvedba

 

Za oba dana bit će dostupna dva termina.* // terasa, 2. kat

9:00 –  9:30 (1-2 GOD)

10:00 – 10:30 (3-4 GOD)

Cijena ulaznice je 10 €. (za par: 1 beba i 1 odrasla osoba)

Ulaznice možete kupiti online ili gotovinom 1h prije predstave.

*U slučaju kiše izvedba će biti otkazana.

Kapacitet je ograničen veličinom scenografije stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto još danas!

 

Isti vikend, u subotu, također u sklopu festivala Knjige u Krošnjama, možete prisustvovati i koncertnom predstavljanju Priče o bubama iz audioknjige Raspjevane priče.

Subota, 17:30 – 18:30

Koncertna izvedba glazbene adaptacije ukrajinske pjesmice za djecu Priča o bubama dio je humanitarno umjetničkog projekta Muzičkog biennala Zagreb Raspjevane priče. Potaknuti situacijom izazvanom ratom u Ukrajini i prilikama u kojima djeca često ostaju bez omiljenih priča potrebnih za radost i utjehu, u suradnji sa Zakladom Solidarna, platformom book&zvook te Društvom hrvatskih književnih prevodilaca, pokrenut je projekt Raspjevane priče koji još uvijek možete podržati kupnjom audio knjige. Svi prihodi će biti donirani za daljnje obrazovanje djece izblegle iz Ukrajine koja se nalaze u Hrvatskoj.

autorica teksta: Tetjana Kovalj Viškivska // prijevod: Ana Dugandžić, Dariya Pavlešen, Domagoj Kliček (velika hvala Deanu Trdaku) // skladateljica: Ivana Kiš // izvođači: Melita Lovričević, glas, Eva Mach, violina // Nicolas Sinković, marimba // originalni tekst na ukrajinskom čita: Valeriia Movenko // tonmajstor: Hrvoje Nikšić)

 

KAKO DONIRATI?

Na web stranici je dostupan ulomak i mogućnost kupnje koda.

Cjelovitoj knjizi moguće je pristupiti samo kroz mobilnu aplikaciju book&zvook. Ona je, pak, dostupna na app storeovima:

iOS https://apps.apple.com/us/app/book-zvook/id1467734127?ls=1

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.undabot.bookzvook

Novac od prodaje knjige namijenjen je donacijskoj svrsi. Oni koji putem Solidarne doniraju novac, dobiju mailom jedinstveni kod za pristup Pričama.

 

Cijeli program Knjiga u Krošnjama, festivala književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade, možete preuzeti na linku.